--- ---

Inkoopmanagers en banenrapport weer op de rol

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 01 oktober 2017

Politiek brengt weer onzekerheid in de markt.

(ABM FN-Dow Jones) Opnieuw belooft het een week te worden waarin de macro-economie het sentiment zal bepalen. Langzaam komt echter ook het bedrijfscijferseizoen weer in beeld.

Maandag staan de inkoopmanagersindexen voor de industrie op de rol. Dit weekend bleek in China dat volgens onderzoeksbureau Markit het groeitempo van de industrie daalde, terwijl officiële cijfers van de overheid juist een toename van de groei in zowel de industrie als de dienstensector lieten zien.

De Chinese beurszen zijn komende week overigens gesloten vanwege feestdagen.

Verder kunnen de markten maandag reageren op het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië. De Spaanse autoriteiten hebben de uitkomst van de verkiezingen evenwel al ongeldig verklaard.

Volgens econoom Maarten Leen van ING dreigen de ontwikkelingen in Spanje en de verkiezingsuitslag recent in Duitsland "de rust op het politieke front te verstoren".

Dinsdag zijn de ogen gericht op de centrale banken van Australië en het Verenigd Koninkrijk. De eerste publiceert een rentebesluit en de tweede maakt de notulen van het laatste rentebesluit bekend.

Woensdag volgen de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector en uit Amerika komt het ADP banenrapport, dat een voorbode is voor het officiële Amerikaanse banenrapport van aanstaande vrijdag.

Donderdag volgen echter eerst nog de Amerikaanse fabrieksorders en de inflatie in Nederland.

Naast het banenrapport staan er vrijdag ook Duitse fabrieksorders en de Britse industriële productie op de rol.

Geef een reactie