--- ---

Futures wijzen op licht lagere opening

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 25 september 2017

Markt kijkt voor richting naar Federal Reserve.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

"De dollar blijft deze week een punt van aandacht, nadat na de Fed-bijeenkomst vorige week bleek dat marktvolgers tegen het einde van het jaar nog een verhoging van de rente kunnen verwachten en een verlaging van de balans van de centrale bank", aldus Konstantinos Anthis van ADS Securities. De analist wees er tevens op dat de komende week een aantal functionarissen van de Federal Reserve spreken. Dit kan volgens de analist de greenback tevens richting geven.

Op macro-economisch vlak staat maandag slechts de Chicago Fed activiteitsindex van augustus geagendeerd.

Olie noteerde maandag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent tot 50,68 dollar, terwijl een november-future Brent 0,9 procent duurder werd op 57,35 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1886. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1909 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1957 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

General Electric noteerde in de elektronische handel voorbeurs 0,5 procent hoger, nadat het concern instemde met de verkoop van zijn industrial solutions divisie aan ABB voor 2,6 miljard dollar.

Unilever, dat tevens is genoteerd in New York, kan maandag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern bekendmaakt het Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea overgenomen te hebben voor 2,27 miljard euro.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,3 procent lager op 2.500,67 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het rood op 22.360,28 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.422,50 punten. 

Geef een reactie