fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - vrijdag, 15 september 2017 07:43

Veon geraakt door koersbeweging Oezbeekse sum

(ABM FN-Dow Jones) Het ingrijpen van Oezbekistan op de valutamarkt heeft flinke impact op de resultaten van Veon. Dit maakte het telecom- en internetconcern, dat sinds 4 april op Euronext Amsterdam genoteerd is, vrijdag voorbeurs bekend.

De autoriteiten in Oezbekistan bepaalden de wisselkoers voor de eigen munt op 8.100 sum voor een Amerikaanse dollar. Een devaluatie van ongeveer 92 procent.

Volgens Veon hebben deze maatregelen direct impact op de resultaten van de onderneming. Zo zal de EBITDA onder druk komen staan, aangezien tarieven eerder werd vastgezet tegen een beduidend andere wisselkoers.

Veon denkt dat de omzet met 300 miljoen tot 350 miljoen dollar zal dalen en de onderliggende EBITDA met 175 miljoen tot 225 miljoen dollar. Afgezet tegen de resultaten die in 2016 werden behaald, gaat het om ongeveer 3,5 procent van de omzet en 5,5 procent van het onderliggende bedrijfsresultaat.

Desondanks handhaafde Veon de outlook voor dit jaar van een lage enkelcijferige autonome omzetgroei. Het onderliggende bedrijfsresultaat zal evenwel een vlakke tot licht hogere autonome groei laten zien en de onderliggende vrije kasstroom zal met 850 miljoen tot 950 miljoen dollar lager uitkomen dan de aanvankelijk voorziene 900 miljoen tot 1 miljard dollar.

Anderzijds hebben de maatregelen ook impact op tegoeden van Veon in Oezbekistan, die momenteel worden ingeschat op een waarde van circa 350 miljoen dollar.

Nieuwe CFO

Vrijdag meldde Veon ook dat Andrew Davies zal opstappen als financieel directeur. Hij wordt opgevolgd door Trond Westlie. Davies oefende zijn functie vier jaar uit en zal nog tot eind 2017 aanblijven binnen het managementteam van Veon.

Westlie was eerder financieel directeur bij AP Moller-Maersk en Telenor. Ook was hij al eens commissaris bij Veon.

Het aandeel Veon steeg donderdag 4,2 procent naar 3,75 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet