--- ---

Nucor rekent op minder winst

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 15 september 2017

Amerikaans staalbedrijf rekende eerder op stabiele winstontwikkeling.

(ABM FN-Dow Jones) Nucor verwacht in het derde kwartaal van 2017 minder winst behalen dan in het tweede kwartaal en is daarmee negatiever dan een aantal maanden geleden. Dit maakte het Amerikaanse staalbedrijf vrijdag bekend.

Het bedrijf uit de Amerikaanse stad Charlotte verwacht een winst per aandeel te behalen tussen 0,75 en 0,80 dollar. In het tweede kwartaal lag de winst per aandeel nog op 1,00 dollar en Nucor had verwacht dit niveau vast te kunnen houden. In het derde kwartaal van 2016 kwam de winst per aandeel uit op 0,84 dollar.

Het bedrijf gaf als reden onder meer importdruk waardoor de prijzen geen gelijke tred houden met de oplopende grondstofkosten. Ook is de vraag naar bepaalde producten minder. Verder lag de productie bij de fabriek in Louisiana in het derde kwartaal een tijd stil en verwacht Nucor dat de productie hier begin oktober weer wordt opgestart.

Het aandeel Nucor daalde vrijdag in de voorbeurshandel in Amerika 2,7 procent.

Geef een reactie