--- ---

Investeerders en Apple willen chiptak Toshiba kopen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 september 2017

Overnameprijs ruim 18 miljard dollar.

Een groep investeerders waaronder Bain Capital heeft samen met Apple een intentieverklaring getekend om de chiptak van het Japanse Toshiba over te nemen voor ruim 18 miljard dollar. Dit schreef The Wall Street Journal woensdag op basis van anonieme bronnen. 

Ook Seagate Technology en Dell maken deel uit van het consortium. De exacte samenstelling van de groep van kopers is nog niet helemaal duidelijk, aldus de krant. 

Toshiba is in de problemen geraakt door enorme verliezen bij zijn Amerikaanse onderdeel Westinghouse Electric, dat eerder dit jaar een faillissement heeft aangevraagd. Om deze reden wil het Japanse bedrijf zijn winstgevende chipdivisie van de hand doen die NAND flash geheugenkaarten maakt voor opslag van data in bijvoorbeeld smartphones, computers en andere elektronische producten. 

Geef een reactie