--- ---

ASR Nederland neemt Generali Nederland over

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 september 2017

Overnamesom in contanten van 143 miljoen euro.

ASR Nederland heeft overeenstemming bereikt met Assicurazioni Generali om de Nederlandse activiteiten van de Italiaanse verzekeraar over te nemen. Dit meldde ASR Nederland woensdag voorbeurs.

"Deze acquisitie past uitstekend in onze strategie om ook te groeien door middel van gerichte overnames en is consistent met onze belofte aan de aandeelhouders om kapitaal in te zetten voor winstgevende groei en kapitaalgeneratie. De overname verstevigt onze marktpositie zowel op het gebied van Leven als van Schade", zei CEO Jos Baeten in een toelichting.

De overname kent een transactiesom van 143 miljoen euro en zal door ASR Nederland worden voldaan in contanten. De totale kapitaalverplichting komt uit op circa 200 miljoen euro. Dit bedrag omvat een voorgenomen kapitaalstorting in Generali Nederland, aldus ASR Nederland.

ASR Nederland verwacht met de aankoop van Generali Nederland schaal- en kapitaalvoordelen te behalen en daarbij een sterke solvabiliteit te behouden. De bijdrage die Generali Nederland zal leveren aan het netto operationeel resultaat wordt ingeschat op 30 miljoen euro.

De ondernemingsraden van zowel ASR Nederland als Generali Nederland hebben een positief advies uitgebracht over de voorgenomen overname. De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt moeten nog wel groen licht geven.

De overname wordt vermoedelijk in het eerste kwartaal van 2018 afgerond, waarna de activiteiten van Generali Nederland in de loop van volgend jaar naar de locaties van ASR Nederland worden verhuist en het kantoor van Generali in Diemen wordt gesloten.

De volledige integratie van de overgenomen activiteiten moet in 2020 zijn voltooid en ASR Nederland sluit niet uit dat er hierbij banen verloren gaan. Generali Nederland heeft momenteel 350 medewerkers. In 2016 werd een omzet behaald van 379 miljoen euro, opgesplitst in 275 miljoen euro bij de tak schadeverzekeringen en 104 miljoen euro bij levensverzekeringen. 

ASR Nederland sloot dinsdag 2,2 procent hoger op 33,89 euro.

Geef een reactie