Amerikaanse olievoorraden stijgen door

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 13 september 2017

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen verder omlaag na Harvey.

(ABM FN-Dow Jones)  De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week opnieuw gestegen, doordat raffinaderijen opnieuw minder capaciteit beschikbaar hadden. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Energy Information Administration. 

In de week eindigend op 8 september stegen de olievoorraden met 5,9 miljoen vaten tot 468,2 miljoen vaten. In de voorgaande week was er ook een stijging als gevolg van uitval van raffinagecapaciteit door de orkaan Harvey.

Vooraf werd door analisten gerekend op een stijging met 3,7 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden daalden met 8,4 miljoen vaten tot 218,3 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met 3,2 miljoen vaten daalden tot 144,6 miljoen vaten.  

De capaciteitsbenutting van raffinaderijen daalde afgelopen week verder, van 79,7 procent naar 77,7 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Geef een reactie