Rabobank verkoopt belang in Van Lanschot Kempen. Korting 4,6% - 25,10 euro per aandeel.

Rabobank heeft het belang in Van Lanschot Kempen verkocht, na een sterke stijging van de aandelenkoers. Dit meldde Rabobank dinsdag, wijzend op het succes waarmee Van Lanschot Kempen haar strategische agenda uitvoerde.

Er werden via een maandag gelanceerde veilingprocedure 4,01 miljoen aandelen Van Lanschot Kempen geplaatst bij institutionele beleggers, wat overeenkomt met 9,74 procent van het uitstaande aandelenkapitaal, voor een prijs van 25,10 euro per aandeel.

De verkoopprijs betekent een korting van 4,6 procent op de slotkoers van maandag van 26,30 euro.

De aandelen Van Lanschot Kempen waren geen bewuste investering, maar kwamen in handen van Rabobank toen de coöperatieve bank in 2012 de veel kleinere Friesland Bank overnam, om het voortbestaan van de Friese bank te garanderen. De verkoop van het belang is in lijn met Rabobanks strategie om de balans te optimaliseren, onder andere door de verkoop van niet-kernactiviteiten.

Eerder verkocht Rabobank al een belang van 2,3 procent in Van Lanschot Kempen, omdat de kapitaaleisen hierdoor minder zwaar drukten.

Geef een reactie