TomTom is door Peugeot en Daimler geselecteerd om nieuwe modellen te voorzien van navigatie. Geen financiële details.

TomTom is door Peugeot en Daimler geselecteerd om nieuwe modellen te voorzien van navigatie. Dit maakte de navigatiespecialist dinsdagmiddag bekend zonder financiële details te verstrekken.

Peugeot besloot TomTom te gebruiken als leverancier voor de nieuwe 5008 SUV. Dit model beschikt over de nieuwste i-Cockpit, een infotainment en controle systeem met de NaviKit van TomTom. Ook is TomTom Traffic beschikbaar, inclusief weerberichten, parkeermogelijkheden en snelheidscontroles. De nieuwe 5008 wordt vanaf 12 september op de IAA in Frankfurt gepresenteerd.

Daimler verkoos TomTom als kaartenleverancier voor zijn infotainment platform in Noord-Amerika. TomTom zal worden gebruikt in de Mercedes A, C, B en E-klasse. De Amerikaanse Mercedes-rijders krijgen de meest actuele kaarten als ook live verkeersinformatie tot hun beschikking dankzij de samenwerking met de Nederlandse navigatiespecialist.

TomTom EV Service

Verder lanceerde TomTom dinsdag een nieuwe dienst voor elektrische auto's, TomTom EV Service. Deze dienst moet eigenaren van een elektrische auto helpen bij het bepalen wanneer de wagen het beste kan worden opgeladen.

TomTom Traffic

TomTom Traffic is inmiddels ook gelanceerd in Egypte, Marokko, Macau en IJsland, meldde de navigatiespecialist dinsdag verder. Daarmee is de dienst nu in 68 landen beschikbaar.

Het aandeel TomTom handelde dinsdagmiddag 1,5 procent hoger op 9,21 euro.

Geef een reactie