Curetis gaat samenwerken met Chinees bedrijf MGI

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 12 september 2017

Bedrijven bundelen krachten voor testen die infectieziekten opsporen.

Curetis gaat samenwerken met het Chinese MGI om testen te ontwikkelen waarmee infectieziekten kunnen worden opgespoord. Dit meldden de twee diagnostische bedrijven dinsdag.

Het Duitse Curetis tekende een intentieverklaring met de dochteronderneming van Beijing Genomics Institute voor een brede samenwerking waarbij de diagnostischer platforms van beide bedrijven worden ingezet in de ontwikkeling van deze zogenoemde doelgerichte Next-Generation Sequencing. Met sequencing wordt de volgorde bepaald van bio-organische verbindingen in DNA en RNA.

De data die voortkomt uit de testen wordt vervolgens via een applicatie die onderdeel is van de analysesoftware geïnterpreteerd, aldus Curetis, wiens Oostenrijkse dochter Ares Genetics deze app zal ontwikkelen.

Het aandeel Curetis noteerde dinsdagmiddag 0,1 procent lager op 5,10 euro.

Geef een reactie