Beursblik: Bryan Garnier haalt Ahold Delhaize van kooplijst

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 12 september 2017

Koersdoel verlaagd naar 19,00 euro.

Bryan Garnier heeft dinsdag het advies voor Ahold Delhaize verlaagd van Kopen naar Neutraal en het koersdoel van 24,00 naar 19,00 euro vanwege de dreiging die uitgaat van het door Amazon.com overgenomen Whole Foods Market.

De toetreding van Amazon.com in de Amerikaanse supermarktwereld, die gepaard ging met stevige prijsverlagingen bij Whole Foods, zal andere ketens dwingen om meer te investeren in promotie en het verlagen van prijzen, aldus analisten van Bryan Garnier. Zij benadrukten hoe Amazon eerder een sector drastisch wist te veranderen. Supermarktketens met een duidelijke focus op bijvoorbeeld lage prijzen zijn volgens de analisten vermoedelijk beter bestand tegen de toetreding van Amazon dan meer algemeen opererende ketens.

Naast de dreiging van Amazon, verlaagde Bryan Garnier ook de taxaties voor Ahold Delhaize vanwege tegenwind op de valutamarkten.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag op 14,97 euro.

Geef een reactie