Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 11 september 2017

Pharming zet nieuwe stap in ontwikkeling Ruconest

Pharming Group heeft de zogenoemde FDA eind fase 2 interacties met betrekking tot de profilaxe-indicatie voor zijn middel tegen angio-oedeem, Ruconest, afgerond. Dit maakte het biotechbedrijf maandag bekend.

Onderdeel van de afronding was het ter beschikking stellen aan de Amerikaanse toezichthouder Food and Drugs Administration (FDA) van de resultaten van twee afgeronde fase 2 studies met Ruconest, één gerandomiseerde, dubbelblind, placebogecontroleerde studie en een open-label studie. De twee studies omvatten in totaal 56 patiënten en toonden een consistente werkzaamheid en veiligheid, aldus Pharming.

Gebaseerd op de feedback van de FDA, zal Pharming in het vierde kwartaal van dit jaar, voor beoordeling door de FDA, een ‘BLA efficacy supplement’ bij de toezichthouder indienen voor het uitbreiden van de huidige indicatie van Ruconest met die van routinematige regelmatige preventieve toediening ter voorkoming van aanvallen van erfelijk angio oedeem bij adolescenten en volwassenen met erfelijk angio oedeem.

Het aandeel Pharming sloot vrijdag op groen Damrak 1,4 procent lager op 0,45 euro.

 

De Aandeelhouder TV

augustus 22, 2019

AEX 22 augustus 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

augustus 22, 2019

Komt de volgende crisis uit Hongkong? • Z zoekt uit

augustus 22, 2019

Effecten lagere rentestanden

augustus 22, 2019

Private video

Columns

Nieuw
22 aug 16:48 Matthijs Kok

Kraft Heinz: Rood als Ketchup

21 aug 16:56 Marco Knulst

HSBC Hongkong and Shanghai Banking Corp gevestigd in het VK

20 aug 13:27 Bas Heijink

AEX op weg naar lagere niveaus Bas Heijink