Beursblik: KBC Securities verlaagt advies AkzoNobel

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 08 september 2017

Koopaanbeveling geschrapt.

KBC Securities heeft het advies op AkzoNobel verlaagd van Accumuleren naar Houden, bij een ongewijzigd koersdoel van 80,00 euro. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Wim Hoste in reactie op de winstwaarschuwing waarmee het verf- en chemieconcern voorbeurs kwam.

"We gingen al uit van een licht lagere groei van de EBIT in 2017 ten opzichte van wat het bedrijf zelf als guidance gaf", aldus Hoste, die mikte op een stijging van het resultaat ten opzichte van 2016 van 81 miljoen euro en niet de 100 miljoen euro die AkzoNobel aanvankelijk als verwachting gaf. Vrijdag zei het concern dat die beoogde stijging van 100 miljoen euro niet zal worden gehaald.

"Gezien de toegenomen onzekerheden op korte termijn en het minder gunstige winstmomentum, in combinatie met het beperkte opwaartse potentieel te opzichte van het koersdoel, hebben we ons advies verlaagd", aldus Hoste.

Het aandeel AkzoNobel sloot donderdag 0,3 procent lager op een slotkoers van 78,60 euro.

Geef een reactie