--- ---

Ahold Delhaize grijpt in Belgie in

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 08 september 2017

Wouter Kolk nieuwe COO.

Ahold Delhaize heeft Wouter Kolk genoemd tot operationeel directeur voor Europa en Indonesië. Dit maakte de supermarktketen vrijdag voorbeurs bekend.

Kolk treedt aan als COO per 1 januari 2019, maar zal per direct de verantwoordelijkheid als operationeel directeur op zich nemen voor Nederland en België. Pierre Bouchut, de huidige COO voor Europa en Indonesië, zal in 2018 met pensioen gaan. Momenteel is Kolk CEO van Albert Heijn.

Verder meldde Ahold Delhaize dat Xavier Piesvaux verantwoordelijk wordt voor Delhaize België en Luxemburg per 11 september aanstaande. Daarmee vervangt Piesvaux CEO Denis Knoops. Piesvaux, die afkomstig is van Walmart Canada, maar in het verleden ook voor Delhaize werkte, zal rapporteren aan Kolk.

Bij de halfjaarcijfers van Ahold Delhaize bleek dat in België de pro forma omzet nagenoeg gelijk was gebleven, maar dat de onderliggende EBITDA en de bijbehorende marge daalden.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot donderdag 0,7 procent hoger op 15,26 euro.

Geef een reactie