fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -dinsdag, 5 september 2017

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASR Nederland

Morgan Stanley heeft na de sterke halfjaarcijfers het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 33,80 euro naar 39,20 euro, met handhaving van het Overwogen advies. Dit bleek uit een dinsdag gepubliceerd rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Het nieuwe koersdoel levert een opwaarts potentieel voor het aandeel op van 18 procent, zo merkte de analisten op.

De zakenbank verhoogde zijn verwachting voor de winst per aandeel in 2017 met 21 procent na de halfjaarcijfers, die zowel voor de levensverzekeringen als de schadeverzekeringen beter waren dan verwacht. Voor de daaropvolgende jaren werd de winstverwachting met 2 tot 6 procent verhoogd.

De analisten voorspellen dat ASR Nederland de komende jaren jaarlijks consistent 7 procent van het geïnvesteerde kapitaal zal terug laten vloeien naar beleggers, wat zij aantrekkelijk noemden, en wat geheel gedekt is door de verwachte kapitaalaanwas.

Het waarderingsmodel werd bovendien iets aangepast, waarbij al het kapitaal boven een Solvency II-ratio van 170 procent meetelt als overtollig. Dat is minder strikt dan bij NN Group, waar de grens op 180 procent ligt, omdat ASR Nederland zijn buffers conservatiever berekent.

De Solvency II-ratio van ASR is daarbij sterk en de ontwikkeling onderscheidt zich positief van andere verzekeraars, volgens de analisten.  ASR Nederland geniet samen met Ageas de voorkeur bij Morgan Stanley als het gaat om verzekeraars in de Benelux.

Het aandeel ASR Nederland sloot maandag op 33,12 euro.

De Aandeelhouder TV

december 10, 2019

Gaat de AEX stevig onder de 600?

december 10, 2019

Verliezers 2019 zijn winnaars in januari

december 10, 2019

AEX technische analyse 9 december

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
10 dec 13:35 Bas Heijink

Week 50 – Technische analyse AEX

09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud