fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 5 september 2017 07:35

Beursblik: Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASR Nederland

Morgan Stanley heeft na de sterke halfjaarcijfers het koersdoel voor ASR Nederland verhoogd van 33,80 euro naar 39,20 euro, met handhaving van het Overwogen advies. Dit bleek uit een dinsdag gepubliceerd rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Het nieuwe koersdoel levert een opwaarts potentieel voor het aandeel op van 18 procent, zo merkte de analisten op.

De zakenbank verhoogde zijn verwachting voor de winst per aandeel in 2017 met 21 procent na de halfjaarcijfers, die zowel voor de levensverzekeringen als de schadeverzekeringen beter waren dan verwacht. Voor de daaropvolgende jaren werd de winstverwachting met 2 tot 6 procent verhoogd.

De analisten voorspellen dat ASR Nederland de komende jaren jaarlijks consistent 7 procent van het geïnvesteerde kapitaal zal terug laten vloeien naar beleggers, wat zij aantrekkelijk noemden, en wat geheel gedekt is door de verwachte kapitaalaanwas.

Het waarderingsmodel werd bovendien iets aangepast, waarbij al het kapitaal boven een Solvency II-ratio van 170 procent meetelt als overtollig. Dat is minder strikt dan bij NN Group, waar de grens op 180 procent ligt, omdat ASR Nederland zijn buffers conservatiever berekent.

De Solvency II-ratio van ASR is daarbij sterk en de ontwikkeling onderscheidt zich positief van andere verzekeraars, volgens de analisten.  ASR Nederland geniet samen met Ageas de voorkeur bij Morgan Stanley als het gaat om verzekeraars in de Benelux.

Het aandeel ASR Nederland sloot maandag op 33,12 euro.

De Aandeelhouder TV

april 2, 2020

AEX 2 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 2, 2020

Dollar komt onder druk te staan

april 2, 2020

Hoe slecht worden de banencijfers? | 2 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 1, 2020

AEX 1 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
02 apr 14:27 Redactie

7 Sterke Aandelen om te kopen om de Coronavirus-crisis te overleven

02 apr 11:12 Redactie

Extra Lunch Webinar Nico Bakker: TA en turbulente markten

02 apr 10:22 Bas Heijink

Lager top lijkt te zijn gezet