--- ---

Het gaat goed in Nederland! De detailhandel zette afgelopen kwartaal 4,1 procent meer om op jaarbasis. Daarbij stegen de volumes met 3,6 procent. In de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet nog met 4,8 procent, de sterkste stijging sinds 2006, en in het vierde kwartaal van 2016 was dit 3,9 procent.

De Nederlandse detailhandel heeft in het tweede kwartaal meer omgezet dan een jaar eerder. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De detailhandel zette afgelopen kwartaal 4,1 procent meer om op jaarbasis. Daarbij stegen de volumes met 3,6 procent. In de eerste drie maanden van dit jaar steeg de omzet nog met 4,8 procent, de sterkste stijging sinds 2006, en in het vierde kwartaal van 2016 was dit 3,9 procent.

Ondanks de relatief sterke omzetgroei in de eerste helft van 2017 bereikten de omzet en de verkopen van de detailhandel echter nog niet het niveau van vóór de economische crisis, concludeerde het CBS.

De groei was afgelopen kwartaal breed gedragen met stijgingen over de hele linie. Food- en non-foodwinkels hadden ruim 3 procent groei en ook webshops profiteerden met een omzetgroei van 17,2 procent volop van de kooplust van consumenten, aldus het CBS.

Vertrouwen

Aan het begin van het derde kwartaal van 2017 stond het ondernemersvertrouwen in de detailhandel op het hoogste niveau sinds de start van de meting eind 2008.

Geef een reactie