--- ---

Uber haalt Dara Khosrowshahi binnen als nieuwe CEO

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 30 augustus 2017

Topman afkomstig van Expedia.

Uber heeft conform verwachting in Dara Khosrowshahi zijn nieuwe CEO gevonden. Dit maakte de online bemiddelaar in taxiritten woensdag bekend.

Dara Khosrowshahi, voorheen CEO van reissite Expedia, start per direct als de nieuwe topman. Het bedrijf uit San Francisco werd afgelopen maanden geplaagd door aanklachten van een cultuur van seksuele intimidatie en seksisme. Een paar bestuurders, onder wie CEO Travis Kalanick, en verschillende topmanagers zijn recent opgestapt.

In de zoektocht naar een nieuwe CEO zou Uber onder meer oud topman Jeff Immelt van General Electric en Meg Whitman, CEO van Hewlett Packard Enterprise hebben gepolst.

Immelt meldde zelf niet beschikbaar te zijn. "Ik heb besloten om geen leidinggevende rol bij Uber na te streven. Ik heb enorm respect voor de onderneming en zijn oprichters Travis, Garrett en Ryan", schreef Immelt dit weekend op Twitter.

Kalanick zou Immelt hebben gesteund om de nieuwe topman te worden, terwijl Whitman de steun had van venture-capital partij Benchmark, een grote aandeelhouder van Uber.

De keuze voor Khosrowshahi zou als een compromis moeten worden gezien.

Geef een reactie