--- ---

Beursblik: Fitch handhaaft stabiele outlook op Van Lanschot

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 30 augustus 2017

Rating onveranderd op BBB+.

Fitch Ratings heeft de outlook voor Van Lanschot gehandhaafd op stabiel bij een onveranderde BBB+ rating. Dit bleek woensdag uit een rapport van de kredietbeoordelaar.

De kredietanalisten van Fitch merkten op dat Van Lanschot een sterke positie heeft met zowel vermogensbeheer als binnen de bankensector. De analisten spraken bovendien van "solide" kapitaalratio's en een "redelijk conservatieve" risicobenadering. 

Ook reflecteert de BBB+-waardering van Fitch de gestage groei van de winstgevendheid. De analisten merkten op dat de winstgevendheid van Van Lanschot in de afgelopen jaren verbeterde, maar dat de operationele winst slechts matig groeide. Fitch verwacht dat de private bank kan blijven profiteren van lagere kredietverliezen, vanwege een aantrekkend bedrijfsklimaat in Nederland en een lager risicoprofiel van de kredietportefeuille. 

De bank heeft volgens Fitch een "ambitieus" plan ontvouwt om de winstgevendheid richting 2020 te verbeteren. De analisten denken dat een structurele verbetering van de winstgevendheid op middellange termijn mogelijk is, maar dat dit zal afhangen of de bank in staat is om het beheerde vermogen op te krikken, terwijl de kosten onder controle worden gehouden. 

Op een groen Damrak koerste het aandeel Van Lanschot woensdagmiddag 1,9 procent hoger naar 27,00 euro.   

Geef een reactie