fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 28 augustus 2017

General Electric wil kosten bij softwaretak verlagen – media

General Electric is van plan om de kosten van de activiteiten op het vlak van industriële software te verlagen om zo volgend jaar de winstgevendheid te kunnen verbeteren. Dit meldde het Amerikaanse persbureau Reuters maandag op basis van bronnen. 

Onder de nieuwe topman John Flannery is het plan om de kosten van de betreffende tak flink terug te brengen, waarbij de verkoop van bepaalde onderdelen niet wordt uitgesloten. Ook zou het bedrijf zijn samenwerkingen willen uitbreiden.

General Electric gaat gebukt onder technische problemen en vertragingen met zijn softwareplatform Predix, dat turbines en liften monitort op mogelijke fouten. 

Het Amerikaanse conglomeraat wil zich nu richten op de bestaande klantenbasis binnen de energie- luchtvaart en olie- en gas activiteiten en minder op de verkoop aan nieuwe klanten in andere sectoren. "We zetten al onze middelen in op de grootste groeimarkten", aldus topman Bill Ruh van de digitale tak van General Electric in een interview. 

Het Amerikaanse bedrijf stelde ook de vooruitzichten voor de omzetontwikkeling neerwaarts bij. Voor de digitale tak van General Electric voorziet het bedrijf een omzet van 12 miljard dollar in 2020, terwijl eerder nog werd uitgegaan van 15 miljard dollar. In het afgelopen jaar realiseerde General Electric een totale omzet van bijna 124 miljard dollar.

De Aandeelhouder TV

december 6, 2019

Goed nieuws SBM Offshore

december 6, 2019

Opwaarts potentieel olieprijs onder druk

december 6, 2019

Belegger moet voorzichtig zijn met Aramco

december 5, 2019

Op korte termijn venijnige correctie AEX

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
09 dec 15:14 Marco Knulst

Besmettings gevaar

09 dec 14:29 Marco Knulst

Centrale banken steeds actiever met goud

09 dec 09:26 Martijn Rozemuller

Geduld is een schone zaak