--- ---

Unilever mogelijk in de race voor overname Estee Lauder – media

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 25 augustus 2017

Naast Unilever ook andere gegadigden.

Unilever zou mogelijk in de race zijn voor een overname van Estée Lauder. Dit meldde de Evening Standard vrijdag op zijn website.

In het artikel wordt op basis van bronnen uit het financiële centrum van Londen gemeld dat meerdere partijen interesse hebben in het Amerikaanse cosmeticaconcern, maar dat Unilever de eerste gegadigde zou zijn. Het Brits-Nederlandse concern, dat zelf kort geleden een overnamepoging door Kraft Heinz afwees, zou een toenadering tot Estée Lauder overwegen.

Als andere overnamegegadigden voor het Amerikaanse concern noemde de Evening Standard de Franse sectorgenoot L'Oréal, Kraft met steun van zijn eigenaren investeringsmaatschappijen Berkshire Hathaway en 3G, en Rimmel-to-Max Factor van investeerder JAB.

Bieders op Estée Lauder moeten wel de medewerking van de familie Lauder voor zich winnen. De familie heeft een belang van 40 procent en een stemrecht van bijna 90 procent in Estée Lauder, meldde de Evening Standard.

Geef een reactie