--- ---

Groei Duitse economie licht vertraagd

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 25 augustus 2017

Groei van 0,6 procent in tweede kwartaal conform voorlopig cijfer.

De groei van de Duitse economie was het tweede kwartaal van 2017 licht lager dan het voorgaande kwartaal en gelijk aan de voorlopige raming. Dit bleek vrijdag uit gedetailleerde groeicijfers over de periode april tot en met juni van Destatis, het Duitse bureau voor de statistiek. 

Het Duitse bruto binnenlands product steeg in het tweede kwartaal met 0,6 procent op ten opzichte van de drie maanden ervoor, wat gelijk was aan een eerdere voorspelling en de verwachting van de markt.

In het eerste kwartaal was nog sprake van een groei van 0,7 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. 

Ten opzichte van een jaar terug groeide de Duitse economie in het tweede kwartaal harder met 2,1 procent, na een groei van 2,0 procent in de eerste drie maanden van het jaar. Het groeicijfer van vrijdag was identiek aan een eerdere raming en de verwachting van geraadpleegde economen.

Geef een reactie