fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -woensdag, 23 augustus 2017

Update: Speech Draghi biedt weinig spektakel

De speech van voorzitter Mario Draghi van de Europese Centrale Bank woensdagochtend in het Duitse Lindau leverde vooraslnog niet veel spektakel op.

"Als de speech van Draghi in Lindau een voorproefje is voor Jackson Hole dan is er weinig noodzaak voor ECB-volgers om hun plannen voor de vrijdagavond af te zeggen", reageerde econoom Carsten Brzesi van ING via Twitter.

Ook marktanalist Elwin de Groot van Rabobank merkte tegen ABM Financial News op dat er feitelijk niets in de speech stond dat enige relevantie voor de markten heeft, althans op korte termijn. Samengevat zei Draghi volgens De Groot dat de wereld onzeker en veranderlijk is, maar dat de centrale bank blijft leren.

Draghi zoomde vooral in op de aanloop naar de crisis, de maatregelen die de ECB trof en het succes hiervan. Ook ging de centraal bankier in op de interactie tussen het monetaire beleid en academisch onderzoek.

Verder waarschuwde de centraal bankier volgens De Groot dat de markt niet verrast moet zijn als er ook in de toekomst weer nieuwe verrassingen en uitdagingen opduiken.

Bij Rabobank zien ze de speech van vandaag als een opmaat naar vrijdag in Jackson Hole, "waarin Draghi vermoedelijk wel wat meer vooruit gaat kijken, maar waarschijnlijk met een mondiaal blikveld".

De Groot verwacht niet dat Draghi al vooruit wil lopen op de monetaire vergadering in september.

"Ten eerste omdat het besluit over de afbouw van het programma van kwantitatieve verruiming met een zo groot mogelijk consensus en steun moet worden genomen, maar ook omdat ongewenste volatiliteit in de markten dergelijke besluiten alleen maar lastiger maken", zo zei de marktanalist van Rabobank.

De euro/dollar handelde woensdagochtend op 1,1787.

Update: om reactie Rabobank toe te voegen.

De Aandeelhouder TV

november 21, 2019

TA AEX 21 november – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 21, 2019

Analyse aandeel DSM | LYNX Beleggen

november 20, 2019

AEX-video 20 november 2019 – Nico Bakker (BNP Paribas Markets)

november 19, 2019

AEX 19 november 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
21 nov 10:49 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Energietransitie raakt oliegiganten

20 nov 10:44 Marco Knulst

Bitcoin en de cavia-theorie

20 nov 08:43 Bas Heijink

Laatste fase AEX stijging?