--- ---

Beursblik: halfjaarresultaten Batenburg veel beter dan verwacht

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 23 augustus 2017

NIBC wijst op betere marktomstandigheden.

Batenburg Techniek heeft in het afgelopen halfjaar een veel beter dan voorziene omzet en operationeel resultaat (EBITDA) gerealiseerd. Dit stelde analist Johan van den Hooven van NIBC woensdag in een rapport.

De analist merkte op dat de betere resultaten vooral te danken waren aan de verbeterde marktomstandigheden en de bijdrage van het eind vorig jaar overgenomen Bellt. Daarnaast profiteert het bedrijf van de focus op de beter presterende marktsegmenten Industry en Infrastructure, meent de marktvorser.

Van den Hooven vindt de outlook van Batenburg, waarin wordt uitgegaan van "hogere resultaten", niet erg uitdagend nadat de EBITDA bijna verdubbelde in de eerste jaarhelft van 2017.

De marktvorser vindt de waardering van het aandeel aan de lage kant en handhaafde derhalve Accumuleren als advies. NIBC wil zijn taxaties voor Batenburg herzien. Intussen blijft het koersdoel gehandhaafd op 30,00 euro.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Batenburg woensdagochtend 0,8 procent hoger 31,95 euro.

Geef een reactie