--- ---

Arcadis krijgt Amerikaanse opdracht voor bestrijding overstromingen

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 23 augustus 2017

Opdracht heeft waarde van bijna 12 miljoen dollar.

Arcadis heeft van de gemeente Norfolk in de Amerikaanse staat Virginia een opdracht gekregen ter waarde van 11,6 miljoen dollar om maatregelen te ontwerpen tegen overstromingen. Dit maakte het advies- en ingenieursconcern woensdag bekend.

Arcadis Nederland voert de opdracht in samenwerking met Nederlandse kennisinstituten en de Nederlandse ambassade in Washington uit. De maatregelen zijn bedoeld om de bevolking in het stadsdeel Ohio Creek van Norfolk te beschermen tegen toekomstige overstromingen en de zeespiegelstijging. Dit stadsdeel krijgt nu vaak te maken met overlast door een te zwak en gedateerd beschermingssysteem.

De opdracht is een vervolg van vergelijkbare projecten in onder andere New Orleans, New York, Bridgeport, St. Louis, Tampa Bay en Los Angeles. 

Het ontwerpteam zal in elk geval tot december 2018 actief zijn. De bouw begint in maart 2019.

Het aandeel Arcadis sloot dinsdag 0,7 procent hoger op 17,36 euro.

Geef een reactie