fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - maandag, 21 augustus 2017 19:06

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify – media

Bestuurders van online muziekdienst Spotify hebben de afgelopen tijd ontmoetingen gehad met de U.S. Securities and Exchange Commission over de beursgang die voor uiterlijk begin volgend jaar gepland staat. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

De beurswaakhond wilde meer informatie over de plannen van Spotify voor een directe notering aan de New York Stock Exchange, zonder dat daarbij nieuwe aandelen worden uitgegeven. Met meer dan 60 miljoen betalende klanten is de IPO van de muziekdienst niet bedoeld om extra kapitaal op te halen. Het bedrijf haalde reeds meer dan 1 miljard dollar op en kreeg vorig jaar maart een lening van 1 miljard dollar van een investeringsgroep onder leiding van TPG. De waarde van de muziekdienst werd twee jaar geleden geschat op circa 8,5 miljard dollar.

De SEC gaf maandag geen commentaar op het bericht van Bloomberg. De toezichthouder doet vaker aanvullend onderzoek bij aandelenuitgiftes met nieuwe structuren of producten, aldus Bloomberg. Hoewel er in het verleden andere bedrijven waren die voor een directe notering kozen, zou Spotify de grootste zijn en de eerste voor de NYSE.

De Aandeelhouder TV

januari 23, 2020

Rentebesluit ECB en bedrijfscijfers | 23 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 22, 2020

AEX 22 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 22, 2020

ASML start aandeleninkoop | 22 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 21, 2020

Analisten te somber gestemd voor kwartaalcijfers

Columns

Nieuw
23 jan 09:33 Marco Knulst

Opnieuw slechte signalen voor energiesector

22 jan 17:07 Edward Loef

LOEF Technische Surveillance Week 4/20

22 jan 17:47 Jaap Koelewijn

Het bezit van de zaak