Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie -maandag, 21 augustus 2017

Amerikaanse toezichthouder bestudeert geplande beursgang Spotify – media

Bestuurders van online muziekdienst Spotify hebben de afgelopen tijd ontmoetingen gehad met de U.S. Securities and Exchange Commission over de beursgang die voor uiterlijk begin volgend jaar gepland staat. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen.

De beurswaakhond wilde meer informatie over de plannen van Spotify voor een directe notering aan de New York Stock Exchange, zonder dat daarbij nieuwe aandelen worden uitgegeven. Met meer dan 60 miljoen betalende klanten is de IPO van de muziekdienst niet bedoeld om extra kapitaal op te halen. Het bedrijf haalde reeds meer dan 1 miljard dollar op en kreeg vorig jaar maart een lening van 1 miljard dollar van een investeringsgroep onder leiding van TPG. De waarde van de muziekdienst werd twee jaar geleden geschat op circa 8,5 miljard dollar.

De SEC gaf maandag geen commentaar op het bericht van Bloomberg. De toezichthouder doet vaker aanvullend onderzoek bij aandelenuitgiftes met nieuwe structuren of producten, aldus Bloomberg. Hoewel er in het verleden andere bedrijven waren die voor een directe notering kozen, zou Spotify de grootste zijn en de eerste voor de NYSE.

De Aandeelhouder TV

oktober 21, 2019

AEX 21 oktober 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

oktober 21, 2019

Achterblijven Europese banken heel logisch

oktober 21, 2019

Brexitklucht duurt voort | 21 oktober 2019 | Markets Update van BNP Paribas Markets

oktober 18, 2019

AEX week 42 2019 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

Columns

Nieuw
18 okt 14:47 Nico Bakker

Koopkans: Arcelor Mittal

18 okt 09:42 Redactie

Kiadis Pharma daalt met 60% door Afwijzing Medicijn

18 okt 09:07 Bas Heijink

AEX Consolideren op hoog niveau