--- ---

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Redactie De Aandeelhouder - zondag, 20 augustus 2017

Geen financiële details.

Van Oord heeft de opdracht voor de bouw van offshore windpark Deutsche Bucht definitief binnengehaald. Dit maakte de Nederlandse baggeraar bekend, nadat energiebedrijf Northland Power de financiering voor het project definitief rond kreeg.

Van Oord wordt verantwoordelijk voor de zogenoemde Balance of Plant-werkzaamheden voor het park dat 95 kilometer ten noordwesten van het Waddeneiland Borkum zal verrijzen. Dit wil zeggen dat de Nederlandse onderneming het ontwerp, de engineering, inkoop, bouw en installatie van de funderingen, de verbindingskabels en het offshore-hoogspanningsstation verzorgt. Ook het transport van de windturbines is een klus voor Van Oord.

De planning is dat de installatiewerkzaamheden in de tweede helft van 2018 van start gaan. Het windpark Deutsche Bucht zal vervolgens eind 2019 volledig operationeel zijn en goed zijn voor 252 megawatt, waarmee jaarlijks 178.000 huishoudens van energie kunnen worden voorzien.

Van Oord meldde geen financiele details.

Geef een reactie