--- ---

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 17 augustus 2017

Markt licht onder druk vanwege winstnemingen.

De Amerikaanse beurzen bewegen donderdag richting een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

"Het positieve sentiment is vervlogen maar er is geen reden voor alarm, aangezien met name sprake is van winstnemingen", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De Federal Reserve publiceerde woensdagavond de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Open Market Committee, daaruit bleek dat er niet veel is veranderd", voegde hij toe. "De inflatie blijft onder de doelstelling van 2 procent en dit leidt tot verdeeldheid binnen de centrale bank over het tijdstip van een volgende renteverhoging. In aanloop naar de bijeenkomst was de markt er niet van overtuigd dat de rente dit jaar nog een keer verhoogd zou worden en dat zijn ze [na inzicht in de notulen] nog steeds niet", besluit Madden.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen in Washington. Wall Street zag gisteren een groot deel van de winsten vervliegen, nadat de Amerikaanse president Donald Trump bekendmaakte twee economische adviesraden te ontbinden, nadat een aantal CEO's aangaf er de brui aan te geven. Daarmee gaven de topmannen uiting aan hun ongenoegen over Trumps opmerkingen over het geweld in Charlottesville.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed index van augustus, gevolgd door industriële productiedata en de leidende economische indicatoren van juli.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 46,64 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,2 procent goedkoper werd op 50,19 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1699. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1766 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Cisco Systems noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent lager, nadat de Amerikaanse maker van netwerkapparatuur een lagere nettowinst en omzet rapporteerde over het afgelopen kwartaal. CEO Chuck Robbins meldde goede vorderingen te boeken met de transformatie van het bedrijf, waarbij de nadruk meer komt te liggen op software.

Wal-Mart Stores publiceert donderdag voorbeurs bedrijfsresultaten. Het aandeel noteerde in aanloop naar de publicatie 1,0 procent hoger.

Alibaba presenteerde voorbeurs al kwartaalresultaten. De winst per aandeel kwam uit op 1,17 dollar, wat boven de consensus was van 0,93 dollar. Het aandeel won 0,6 procent.

L Brands daalde 6,5 procent, nadat de moedermaatschappij van Victoria's Secret woensdag laat zijn verwachtingen voor het derde kwartaal en het hele boekjaar neerwaarts bijstelde.

NetApp verloor 1,4 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Gap, Ross Stores en Applied Materials publiceren nabeurs bedrijfsresultaten. Gap noteerde in de elektronische handel nabeurs 0,1 procent lager, in het aandeel Ross Stores werd voorbeurs nog niet gehandeld en Applied Materials noteerde 0,2 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.468,11 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 22.024,87 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6.345,11 punten. 

Geef een reactie