--- ---

Record omzet en winst voor Home Depot

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 15 augustus 2017

Amerikaanse doe-het-zelf-keten verhoogt winstverwachting.

The Home Depot heeft in het tweede kwartaal van 2017 dankzij een gestegen omzet een hogere winst geboekt. Dit meldde de Amerikaanse doe-het-zelf-keten dinsdag voorbeurs.

Home Depot boekte in het afgelopen kwartaal een 8,8 procent hoger operationeel resultaat van 4,46 miljard dollar, tegen 4,01 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. 

De omzet steeg met 6,2 procent van 26,47 miljard naar 28,11 miljard dollar. De identieke omzet in vergelijkbare winkels nam met 6,3 procent toe.

De nettowinst steeg met 9,5 procent van 2,44 miljard naar 2,67 miljard dollar, waarbij de aangepaste winst per aandeel toenam van 1,97 naar 2,25 dollar.

"We zijn tevreden met onze resultaten, waarbij onze klanten ons de hoogste kwartaalomzet uit onze geschiedenis hebben gegeven", zei CEO Craig Menear in een toelichting. "We hebben daarbij ook de hoogste nettowinst in de geschiedenis gerealiseerd", voegde de topman toe.

Aan het einde van het eerste kwartaal beschikte Home Depot over 2.282 filialen in Noord-Amerika.

Outlook

Het bedrijf verhoogde dinsdag de winstverwachtingen voor het volledige boekjaar en rekent nu op een aangepaste winst per aandeel van 7,29 dollar tegen een verwachting van 7,15 dollar bij de vorige kwartaalrapportage. De verwachting voor de identieke omzetgroei werd verhoogd van 4,6 naar 5,5 procent. 

Het aandeel The Home Depot noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 1,7 procent hoger.

Geef een reactie