Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 15 augustus 2017 15:19

Boskalis neemt Britse concurrent Fugro over

Boskalis Westminster heeft het Britse onderzoeksbedrijf Gardline Group overgenomen. De aandelen zijn dinsdag overgedragen en de overnameprijs bedraagt circa 40 miljoen Britse pond.

Tot de voornaamste activiteiten van deze Britse onderneming behoren maritiem geofysische onderzoeksdiensten, milieu-gerelateerd onderzoek en offshore geotechnische diensten. Het bedrijf realiseert een jaaromzet van 60 miljoen tot 70 miljoen pond.

"Met deze overname wordt invulling gegeven aan de strategische ambitie om een positie op het gebied van offshore onderzoek op te bouwen en wordt Boskalis een gespecialiseerde aanbieder van subsea geotechnische onderzoekdiensten. Daarnaast vergroot Boskalis met deze activiteiten zijn positie in de hernieuwbare (wind)energiemarkt en in de vroegcyclische olie- en gasmarkt", meldde de maritieme dienstverlener uit Papendrecht in het persbericht naar aanleiding van de acquisitie.

"Gezien de uitdagende vooruitzichten voor de korte termijn verwacht Boskalis niet dat de overname de eerstkomende jaren zal bijdragen aan het EBIT-resultaat. Met de transactie positioneert Boskalis zich echter goed voor de toekomst als de eindmarkten zich naar verwachting zullen herstellen", zo stelde het bedrijf verder

Gardline heeft een vloot van 15 onderzoekschepen en beschikt daarnaast nog over 25 kleinere boten, onder andere voor het vervoer van bemanningen en onderzoekcatamarans.

De belangrijkste vestigingen van Gardline bevinden zich in het Britse Great Yarmouth. Daarnaast heeft de onderneming nog activiteiten in de VS, Brazilië en Singapore. Gardline heeft momenteel circa 750 medewerkers in dienst, onder wie 100 surveyors. Geografisch gezien is Noordwest-Europa de kernmarkt voor Gardline, waar het op het gebied van maritieme onderzoekdiensten de voornaamste concurrent is van de Nederlandse bodemonderzoeker Fugro, zo meldde Boskalis. In het recente verleden trachtte Boskalis Fugro over te nemen, maar slaagde hier niet in door verzet aan de kant van de overnameprooi.

Het aandeel Boskalis noteerde dinsdagmiddag 0,6 procent hoger, terwijl Fugro 1,1 procent inleverde.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding