--- ---

Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel Ahold Delhaize licht

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 15 augustus 2017

Koersdoel met 0,50 euro omlaag.

Jefferies heeft het koersdoel op Ahold Delhaize verlaagd van 24,00 naar 23,50 euro bij een ongewijzigde koopaanbeveling. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport.

De analisten noemden de cijfers over het tweede kwartaal waarmee het Belgisch-Nederlandse supermarktconcern onlangs kwam sterk, waarbij duidelijk is dat Ahold Delhaize sterker wordt in Amerika, waardoor het in staat moet zijn de toenemende concurrentie het hoofd te bieden waar dit andere sectorgenoten juist onder druk zet.

Als Ahold Delhaize er in slaagt deze trend door te zetten in het derde kwartaal, dan zal dit de kasstroom en het rendement verder verbeteren, aldus Jefferies, dat naast een lichte neerwaartse bijstelling van het koersdoel ook zijn taxaties iets aanpaste. De analisten rekenen daarbij op aanzienlijke synergievoordelen na 2018.

Het aandeel Ahold Delhaize sloot maandag 0,2 procent lager op 16,77 euro.

Geef een reactie