--- ---

Bitcoin voor het eerst 4.000 dollar waard

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 14 augustus 2017

Speculatieve munt dit jaar al bijna 300 procent meer waard.

De prijs van de bitcoin ging zondag voor het eerst door de grens van 4.000 dollar.

Maandagochtend noteerde de bitcoin op 4.075 dollar, volgens data van Coindesk.com, nadat het elektronisch geld eerder even verhandelde op 4.200 dollar. De prijs van de zogenoemde cryptocurrency werd alleen deze maand al meer dan 40 procent waard en is dit jaar al zo'n 280 procent in waarde gestegen.

De beweging dit weekend werd vooral gestimuleerd door Aziatische beleggers, die veilige havens opzochten vanwege de spanningen tussen Amerika en Noord-Korea.  

De waarde van cryptocurrencies is dit weekend alleen al met 11 miljard dollar in marktwaarde gestegen, aldus Coinmarketcap.com, tot een record van 137 miljard dollar. De bitcoin is daarin goed voor meer dan 66 miljard dollar, ook een record.

Geef een reactie