--- ---

Philips rondt bod op Spectranetics af

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 09 augustus 2017

Aandeelhouders kregen premie van 27 procent.

Philips heeft het bod op Spectranetics afgerond en zo alle aandelen van het Amerikaanse bedrijf in handen gekregen. Dit maakte Philips woensdag bekend.

Philips betaalde via een tender 38,50 dollar per aandeel Spectranetics, waarmee deze Amerikaanse producent en verkoper van microtechnologie voor hart- en vaataandoeningen gewaardeerd wordt op circa 1,9 miljard euro, inclusief kaspositie en schuld.

Het bod leverde aandeelhouders een premie op van 27 procent. Bij het deadline van het tenderbod had Philips zo'n 40 miljoen aandelen Spectranetics in handen, omgerekend circa 92 procent van het bedrijf, dat een volledige dochteronderneming wordt van Philips.

De overname zal vermoedelijk vandaag nog worden afgerond.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Philips aan het begin van de middag 0,7 procent lager op 32,36 euro.

Geef een reactie