Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 8 augustus 2017 22:33

Walt Disney boekt licht lagere resultaten

The Walt Disney Company heeft het afgelopen kwartaal een licht lagere omzet en operationeel resultaat geboekt. Dit bleek dinsdag nabeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar van de entertainmentreus.

Disney meldde tevens zijn videostreaming overeenkomst met Netflix in 2019 te beëindigen, omdat de entertainmentgigant zelf een streamingdienst gaat lanceren. Het aandeel Netflix verloor 3 procent na dit nieuws.

"Vandaag kondigen we een strategische verschuiving aan in de manier waarop we onze content verspreiden", zei CEO Robert A. Iger. "Het media landschap wordt steeds meer bepaald door directe relaties tussen content-creators en consumenten en onze controle over BAMTech's innovatieve technologie biedt ons de mogelijkheid om deze directe verbinding [met de consument] te maken", voegde hij toe. "Deze overname en de lancering van onze direct-to-consumenten diensten markeren een geheel nieuwe strategie voor Walt Disney."

Walt Disney boekte in het derde kwartaal een operationeel resultaat van 4,0 miljard dollar, in vergelijking tot 4,5 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 2,4 miljard dollar, tegen 2,6 miljard dollar vorig jaar.

De aangepaste winst bedroeg 1,58 dollar per aandeel, tegen 1,62 dollar per aandeel vorig jaar.

De omzet daalde van 14,3 miljard dollar in het derde kwartaal in het voorgaande boekjaar naar 14,2 miljard dollar het afgelopen kwartaal.

Het aandeel verloor in de elektronische handel nabeurs 2,6 procent.

De Aandeelhouder TV

april 9, 2020

AEX week 15 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 9, 2020

Just Eat Takeaway scoort goed | 9 april 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

april 8, 2020

AEX 8 april 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

april 8, 2020

Nog steeds geen goed koopmoment

Columns

Nieuw
09 apr 16:34 Redactie

5 sterkte aandelen om te kopen, terwijl de rest afbrokkelt

09 apr 08:31 BNP Paribas Asset Management

BNP Paribas AM: Duurzaamheid en veerkracht in volatiele markten

08 apr 11:02 Bas Heijink

Let op nieuwe verzwakkingen