--- ---

Sprint hervat fusiegesprekken T-Mobile US – media

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 07 augustus 2017

Exclusieve gesprekken met Comcast en Charter kwamen ten einde.

Sprint is opnieuw rond de tafel gaan zitten met T-Mobile US om te spreken over een fusie. Dit schreef persbureau Bloomberg maandag op basis van anonieme bronnen. 

Volgens de bronnen kon Sprint weer in gesprek treden met T-Mobile US, nadat er eind juli een einde kwam aan de exclusieve onderhandelingsperiode met sectorgenoten Comcast en Charter Communications.

Sprint ging in gesprek met beide kabelbedrijven om onder gunstigere voorwaarden mobiele diensten aan te kunnen bieden. Hierdoor kwamen de fusiegesprekken tussen Sprint en T-Mobile US stil te liggen.

Nu zijn de gesprekken met T-Mobile US weer hervat, aldus bronnen tegenover Bloomberg.

SoftBank, grootaandeelhouder van Sprint, had volgens bronnen een formeel overnamebod op Charter willen doen om het vervolgens te laten consolideren met Sprint. Hierop zou Charter evenwel negatief hebben gereageerd. Topman Masayoshi Son van SoftBank zoekt nu naar mogelijkheden om schaalgrootte te realiseren met het oog op de toenemende concurrentie op de Amerikaanse mobiele markt, waarbij een bod op Sprint nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

Het aandeel SoftBank steeg maandagochtend in de Aziatische handel 2,4 procent. 

Geef een reactie