Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - woensdag, 2 augustus 2017 08:55

Beursblik: marges Takeaway onder druk door bezorgingskosten

De omzetgroei die Takeaway.com in het eerste halfjaar van 2017 behaalde lag licht boven de consensus, terwijl de orderontwikkeling daar wat onder uitkwam. Dit schreef Morgan Stanley woensdag in een eerste reactie op de cijfers van de online bezorger van kant- en klaarmaaltijden.

De marges werden evenwel gedrukt door hogere bezorg- en marketingkosten, stelden de analisten van de Amerikaanse bank.

De omzetgroei van 53 procent lag 4 procentpunt boven de consensus en 2 procentpunt boven de verwachting van Morgan Stanley, en werd onder meer ondersteund door hogere bezorgings- en commissiekosten. Daar stond tegenover dat de ordergroei in het halfjaar licht onder de consensus en de verwachting van Morgan Stanley uitkwam. Opvallend was daarbij de groeivertraging in Duitsland tussen het eerste en tweede kwartaal, terwijl ook de minder hogere ordergroei in landen buiten Duitsland en Nederland sterker was dan de analisten hadden voorzien.

Kijkend naar het hele boekjaar lijkt Takeaway.com goed op weg om te voldoen aan de omzetverwachtingen van de markt, hoewel het negatieve aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) vermoedelijk verder zal verslechteren. 

De markt rekent voor 2017 op een omzetgroei van 46 procent, wat zou betekenen dat de groei in de tweede jaarhelft "slechts" uit moet komen rond 41 procent, wat volgens Morgan Stanley haalbaar is omdat Takeaway.com kan blijven profiteren van hogere bezorgings- en commissiekosten.

Morgan Stanley heeft een Overwogen advies op Takeaway.com en een koersdoel van 35,00 euro. 

Het aandeel sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 38,99 euro.

De Aandeelhouder TV

mei 25, 2020

AEX 25 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 25, 2020

Galapagos is meer dan filgotinib

mei 25, 2020

Laag handelsvolume in Amsterdam | 25 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 22, 2020

AEX week 21 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100

25 mei 12:41 Nico Bakker

POSTNL bulls aan de leiding