fbpx
Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - dinsdag, 1 augustus 2017 06:53

Australische centrale bank handhaaft rente

De Australische bank heeft de rente dinsdag gehandhaafd op het historisch lage niveau van 1,50 procent. Dit maakte The Reserve Bank of Australia dinsdag bekend.

"De vooruitzichten voor de Australische economie zijn grotendeels onveranderd. In de komende jaren is de algemene verwachting dat de economie jaarlijks met zo'n 3 procent groeit."

Volgens de RBA waren recente inflatiecijfers redelijk conform verwachting en zal de inflatie aantrekken naar mate de economische groei dat doet. Hogere prijzen voor elektriciteit en tabak zullen de inflatie ondersteunen, verwacht de centrale bank.

De waardestijging van de Australische dollar ten opzichte van zijn Amerikaanse evenknie kan evenwel druk zetten op de economie in Australië en de inflatie ontwikkeling, waarschuwde de RBA.

Verder lijken de mondiale economische omstandigheden te blijven verbeteren, hoewel onzekerheden blijven, aldus de centrale bank.

Vorige week benadrukte gouverneur Philip Lowe al dat de Australische centrale bank niet van plan is om van koers te veranderen in lijn met mondiale centrale banken als die in Europa, Canada en Amerika of vanwege recente zwakke inflatiecijfers in eigen land. Volgens Lowe zal de Australische centrale bank geduld hebben als het gaat om de ontwikkeling van de inflatie en de rentes in de tussentijd laag houden.

Uit cijfers bleek vorige week dat de kerninflatie in Australië in het tweede kwartaal op 0,5 procent is uitgekomen. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in het tweede kwartaal met 1,8 procent.

Later deze week komt de centrale bank van Australië met zijn zogenoemde verklaring over het monetaire beleid. Die wordt elk kwartaal vrijgegeven.

De Aandeelhouder TV

januari 29, 2020

Apple overtreft alles, Corbion met update | 29 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

AEX 28 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

januari 28, 2020

Philips gaat terug naar de roots | 27 januari 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

januari 27, 2020

AEX 27 januari 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
28 jan 14:31 Redactie

LOEF Technische Surveillance Week 5/20

27 jan 16:44 Superperformance SAS

Short NETFLIX

27 jan 09:50 Jim Tehupuring

Cash is trash