--- ---

Beursblik: zwakte Flow Traders was verwacht

Redactie De Aandeelhouder - vrijdag, 28 juli 2017

Omzetmarge valt ING iets tegen

De tweedekwartaalcijfers van Flow Traders waren zoals verwacht opnieuw zwak, doordat aanhoudende lusteloosheid van beleggers op de weinig volatiele financiële markten de omzetmarge verder omlaag drukte. Dit bleek vrijdag uit een door ING gepubliceerd rapport. 

De omzetmarge op het handelsvolume, de 'revenue capture', daalde van 2,7 basispunten in het eerste kwartaal tot 2,5 basispunten, omdat steeds meer beleggers kiezen voor de populairste indextrackers met de laagste kosten, waar Flow Traders relatief weinig op verdient. Een jaar eerder bedroeg die marge nog 4,3 basispunten. ING had gerekend op een licht herstel vergeleken met het voorgaande kwartaal, tot 2,8 basispunten, bleek uit het rapport.

Analist Rosine van Velzen ziet geen signalen dat de volatiliteit en handelsactiviteit op de markten aan het aantrekken is in het derde kwartaal, op basis van de marktdata van juli tot nu toe.

Een positieve ontwikkeling was dat het wereldwijde marktaandeel in de ETF-handel van de Amsterdamse flitshandelaren steeg tot ruim 20 procent, na een dip in het eerste kwartaal, toen Flow Traders nog marktaandeel verloor in Europa.

ING heeft een Houden advies bij een koersdoel van 25 euro.

Het aandeel Flow Traders noteerde vrijdag precies op 25,00 euro, en stond daarmee 3,7 procent hoger dan bij het slot van donderdag. 

Geef een reactie