--- ---

Verkopen Daimler stijgen tot recordniveau

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 26 juli 2017

Duitse autoproducent boekt hogere omzet en hoger bedrijfsresultaat.

Daimler heeft het afgelopen kwartaal een hoger bedrijfsresultaat en hogere omzet geboekt en zag een recordaantal voertuigen van de band rollen. Dit bleek woensdag voorbeurs tijdens de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal van de Duitse autoproducent.

CEO Dieter Zetsche sprak van een uitstekend tweede kwartaal, waarbij de strategie van het bedrijf vruchten begon af te werpen. "We hebben onszelf ambitieuze doelen gesteld. En we bereiken ze, in termen van verkopen en winstgevendheid", voegde hij toe.

Daimler verkocht in het tweede kwartaal 822.500 personenauto's en bedrijfsvoertuigen, een stijging van 8 procent op jaarbasis en een record voor de Duitse autoproducent, waarbij met name het merk Mercedes-Benz sterk presteerde.

Het bedrijfsresultaat (EBIT) kwam uit op 3,7 miljard euro, een stijging van 15 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het concern een bedrijfsresultaat rapporteerde van 3,3 miljard euro. Onder de streep resteerde een 2 procent hogere nettowinst van 2,5 miljard euro.

De omzet steeg in het tweede kwartaal met 7 procent van 38,6 miljard euro naar 41,2 miljard euro.

Outlook

Daimler verwacht dat de omzet van de groep in 2017 aanzienlijk zal stijgen, waarbij de omzet van divisies Mercedes-Benz Cars, Daimler Buses en Daimler Financial Services aanzienlijk hoger zal zijn dan in 2016. Ook het bedrijfsresultaat zal dit jaar vermoedelijk hoger uitkomen.

Het concern wordt momenteel genoemd als een van de Duitse autoproducenten die mogelijk jarenlang betrokken was bij kartelvorming op onder andere het gebied van emissieniveaus. In de cijfers werd hier woensdag niets over gezegd.

Het aandeel Daimler steeg dinsdag in Frankfurt 0,2 procent.

Geef een reactie