--- ---

LafargeHolcim boekt hogere resultaten

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 26 juli 2017

Verwacht groei winst per aandeel in 2017 van meer dan 20 procent.

LafargeHolcim heeft in het tweede kwartaal een hogere nettowinst geboekt op een lagere omzet. Dit meldde de Frans-Zwitserse producent van bouwmaterialen woensdag voorbeurs tijdens de presentatie van zijn kwartaalresultaten.

CEO Beat Hess benadrukte in een toelichting op de cijfers dat het bedrijf voor het vijfde opeenvolgende kwartaal een stijging van de winst heeft gerealiseerd, gesteund door een gunstige prijsstelling, kostendiscipline en synergieën.

Het Frans-Zwitserse concern boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 787 miljoen Zwitserse frank, een stijging van 96,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het bedrijf een nettowinst rapporteerde van 400 miljoen Zwitserse frank.

De omzet daalde 5,9 procent van 7,3 miljard Zwitserse frank naar 6,9 miljard Zwitserse frank.

Outlook

LafargeHolcim voorziet een dubbelcijferige groei van de aangepaste operationele EBITDA in 2017 en een groei van de vergelijkbare winst per aandeel van meer dan 20 procent.

Het concern is van plan in 2017 een dividend uit te keren van 2,00 frank per aandeel. Tot slot wil LafargeHolcim in de periode 2017 tot 2018 voor 1 miljard frank aan eigen aandelen terug te kopen.

Het aandeel LafargeHolcim steeg dinsdag in Zürich een half procent.

Geef een reactie