--- ---

Lagere resultaten voor General Motors

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 25 juli 2017

Record aantal auto's van de band in China.

General Motors heeft in het tweede kwartaal op jaarbasis lagere resultaten behaald. Dit bleek dinsdagmiddag uit de kwartaalcijfers van de autofabrikant uit Detroit.

CEO Mary Barra sprak wel van een sterk kwartaal dankzij "een aanhoudende en gedisciplineerde focus op het verbeteren van de prestaties."

De omzet van 37 miljard dollar lag 1,1 procent lager dan een jaar eerder en de nettowinst kwam ruim 11 procent lager uit op 2,4 miljard dollar. De aangepaste EBIT-marge verslechterde met 0,3 procentpunt tot 10,0 procent, maar de aangepaste winst per aandeel steeg met 5,6 procent tot 1,89 dollar. Dit laatste was ruim boven de marktverwachting van 1,68 dollar.

Verder rekenden de analisten van FactSet op een omzet van 40,3 miljard

In het tweede kwartaal rolden er bij GM in totaal 725.000 auto's van de band in de Verenigde Staten, tegen 755.000 stuks een jaar eerder. In China lag dit aantal in de periode april tot en met juni op 852.000 stuks, wat een record was en bovendien een stijging van 1,6 procent op jaarbasis. In totaal leverde het concern 2,34 miljoen voertuigen in het tweede kwartaal, tegen 2,39 miljoen een jaar eerder. 

Outlook

Een kwantitatieve outlook gaf GM dinsdag niet. Wel benadrukte de automaker dat men zich in blijft zetten voor operationele verbeteringen in alle markten en productsegmenten om zo het concurrentievermogen te verhogen.

Het aandeel General Motors steeg in de elektronische handel voorbeurs circa 2 procent op 36,55 dollar.  

Geef een reactie