--- ---

Beursblik: weinig opwaarts potentieel Wessanen

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 25 juli 2017

Overname van Wessanen lijkt volgens NIBC onwaarschijnlijk.

Hoewel de marktontwikkelingen voor Wessanen er positief uitzien, blijft er weinig opwaarts potentieel over voor de producent van biologische en natuurlijke voeding. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC Markets dinsdag in een rapport nadat de onderneming de kwartaalcijfers publiceerde. 

In het afgelopen kwartaal boekte Wessanen meer omzet, maar daalde de winst fractioneel. De outlook voor 2017 werd gehandhaafd. 

Waar NIBC voor het tweede kwartaal mikte op een omzet van 157 miljoen euro, werd dit 161 miljoen euro, een stijging van 13 procent op jaarbasis. De nettowinst daalde met 1 procent naar 7,1 miljoen euro, in lijn met de taxaties van NIBC, maar ruim onder de 8,3 miljoen euro uit de consensus. 

Roeg bleek te spreken over de positie van Wessanen, evenals over de marktontwikkelingen. Evenwel ziet de analist ten opzichte van de huidige waardering weinig opwaarts potentieel voor het aandeel. Wessanen lijkt daarbij geen overnamekandidaat, vanwege het ontbreken van pan-Europese merken in de portefeuille van het bedrijf, aldus Roeg. Bovendien heeft Hain Celestial, dat volgens NIBC een potentiële koper van Wessanen is, de handen al vol aan interne problemen. 

NIBC handhaafde het Neutraal advies op Wessanen met een koersdoel van 11,40 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel dinsdag xxx

Geef een reactie