--- ---

Arcadis brengt pensioenbeheer onder bij Het Nederlandse Pensioenfonds

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 24 juli 2017

Overdracht betreft meer dan een miljard euro.

Stichting Pensioenfonds Arcadis Nederland verplaatst haar pensioenregeling naar Het Nederlandse Pensioenfonds. Dit meldden beide organisaties maandag voorbeurs.

De collectieve waardeoverdracht van de pensioenregeling van Arcadis Nederland bedraagt circa 1,1 miljard euro.

De pensioenaanspraken van het Arcadis Pensioenfonds worden ondergebracht in een eigen kring bij Het Nederlandse Pensioenfonds. Deze kring krijgt een eigen orgaan met vertegenwoordigers van werkgever, medewerkers en gepensioneerden. In totaal gaat het om ruim 7.900 deelnemers, waaronder 2.100 actieve, 3.200 niet-actieve deelnemers en ongeveer 2.600 pensioengerechtigden.

Volgens voorzitter Bram Mommens van het Arcadis Pensioenfonds is het onderbrengen van het pensioenfonds bij Het Nederlands Pensioenfonds logisch gezien de nieuwe en steeds ingewikkelder wettelijke regelingen, waarmee de inspanningen, risico’s en uitvoeringskosten toenemen, terwijl de voordelen zoals de mogelijkheid van een onderscheidende pensioenregeling afnemen.

Het aandeel Arcadis sloot vrijdag 3,8 procent lager op 15,19 euro.

Geef een reactie