Zoeken in de Aandeelhouder
NED25*
NLMID*
BE20*
NAS100*
US30*
USA500*
VIX*
EUR/USD*

Beursnieuws

Redactie - donderdag, 20 juli 2017 12:52

Europese beurzen hoger voorafgaand aan rentebesluit ECB

De aandelenmarkten in Europa noteren donderdag hoger voorafgaand aan het rentebesluit van de Europese Centrale Bank. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,1 procent, de Duitse DAX won 0,5 procent, de Franse CAC 40 dikte 0,3 procent aan en de Britse FTSE 100 won 0,7 procent.

"Het positieve sentiment op de Europese beurzen is weer volledig terug nu het cijferseizoen is begonnen", zei beleggingsspecialist Youri Sleutel van online broker Lynx.

Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets hebben de Europese beurzen vanochtend met name kunnen profiteren van het feit dat de Bank of Japan het monetaire beleid ongewijzigd liet. En de kans dat de centrale bank spoedig de beleidsteugels strakker trekt is klein, want een inflatie van 2,0 procent wordt waarschijnlijk een jaar later bereikt dan eerder verwacht.

Vanmiddag draait alles om de toelichting op het rentebesluit van de ECB. "Het is in het belang van Draghi dat de euro niet te sterk in waarde stijgt, dus ik vermoed dat hij niet te rooskleurig zal zijn in zijn outlook", aldus Madden.

Voorafgaand aan het rentebesluit noteerde de euro rond lunchtijd op 1,1507, tegen 1,1513 vanochtend vroeg. De Japanse yen verzwakte licht ten opzichte van de dollar na het rentebesluit van de Bank of Japan.

Op macro-economisch vlak werd vanochtend verder bekend dat de Duitse producentenprijzen in juni minder hard zijn gestegen als in de twee maanden ervoor. Verder steeg de lopende rekening van de eurozone en was sprake van een sterker dan verwachte toename van de Britse detailhandelsverkopen.

Olie noteerde donderdag vrijwel onveranderd ten opzichte van het slot een dag eerder.

Bedrijfsnieuws

Unilever kwam donderdag met sterke kwartaalcijfers, vonden analisten van Bernstein. De onderliggende groei van 3,0 procent viel daarbij in positieve zin op. Verder werd de outlook licht verhoogd. Het aandeel steeg in Londen 0,7 procent.

Prijsvechter easyJet boekte in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en er werden meer passagiers vervoerd. Verder kreeg easyJet in Oostenrijk de licentie voor de oprichting van een Europese luchtvaartmaatschappij. Het concern hoopt met de oprichting hiervan minder mogelijke gevolgen te ondervinden van de Brexit. Het aandeel leverde evenwel 4,5 procent in omdat de derde kwartaalcijfers onderliggend niet zo sterk waren, meenden analisten.

SAP behaalde flink minder winst in het tweede kwartaal, maar het Duitse softwarebedrijf verhoogde zijn omzetverwachtingen licht na een omzetgroei van 10 procent. Het aandeel daalde ruim een procent.

Rémy Cointreau behaalde in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet, onder meer dankzij gunstige wisselkoerseffecten. De outlook werd herhaald. Het aandeel daalde 2,2 procent.

Publicis steeg 3,7 procent na met name een bemoedigende outlook voor de rest van het jaar. In de eerste zes maanden van 2017 steeg de omzet van het Franse reclamebureau maar was autonoom sprake van een lichte krimp.

Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duiden donderdag op een fractioneel hogere opening voor Wall Street. 

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten, met nieuwe records voor de Dow Jones en de S&P 500. De S&P 500 index sloot 0,5 procent hoger op 2.473,77 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent tot 21.640,75 punten en de Nasdaq eindigde 0,6 procent hoger op 6.385,04 punten.

De Aandeelhouder TV

mei 27, 2020

AEX klaar voor uitbraak naar boven

mei 27, 2020

NL op ramkoers met Air France | 27 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

AEX 26 mei 2020 – Nico Bakker – Daily Charts BNP Paribas Markets

mei 26, 2020

Moody’s zet Wereldhave op junkstatus | 26 mei 2020 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Columns

Nieuw
26 mei 10:02 Bas Heijink

Waar eindigt deze herstelbeweging?

25 mei 14:07 Redactie

Terugkijken het ‘Tweede Grote CrisisWebinar’ met Albert Jellema en Nico Bakker

25 mei 12:29 Marco Knulst

Nasdaq100