--- ---

Empire State index omlaag

Redactie De Aandeelhouder - maandag, 17 juli 2017

Index daalt met 10 punten.

De bedrijfsactiviteit in de maakindustrie in de Amerikaanse deelstaat New York is in juli verslechterd. Dit bleek maandag uit de publicatie van de New York Fed index, beter bekend als de Empire State index.

De index voor de huidige marktomstandigheden daalde ten opzichte van juni met 10 punten naar 9,8.

De index voor nieuwe orders daalde van 18,1 in juni naar 13,3 in juli.

De index die vooruit kijkt naar de komende zes maanden daalde van 41,7 naar 34,9.

Een cijfer boven de nul betekent dat de inschattingen van een meerderheid van de geraadpleegde managers bij industriële bedrijven over de marktomstandigheden positief zijn. Een negatief cijfer wijst er op dat de beoordelingen in het algemeen genomen pessimistisch zijn.

Economen gebruiken dikwijls de eerder bekendgemaakte regionale economische onderzoeken, zoals de New York Fed index, als een indicator voor de ontwikkeling van de nationale cijfers die met een grotere vertraging bekend worden gemaakt.

Geef een reactie