--- ---

Beursupdate: Damrak licht hoger van start gegaan

Redactie De Aandeelhouder - donderdag, 13 juli 2017

Kalme opening Beursplein 5.

De Amsterdamse beurs is donderdag nipt hoger van start gegaan. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,1 procent hoger tot 517,14 punten, terwijl de Midkap onveranderd noteerde.

Onder de hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal de enige uitschieter met een winst van meer dan twee procent. Volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten was dit te danken aan een koopaanbeveling van Deutsche Bank. Verzekeraar NN Group won daarnaast een procent. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco sloot de rij met een bescheiden verlies van een half procent. 

In de AMX was Wessanen een dissonant met een verlies van drie procent, nadat ING volgens Van der Pol besloot om de producent van biologische en natuurlijke voeding van de kooplijst af te halen. Stijgers onder de middelgrote fondsen waren onder meer BE Semiconductors Industries en Flow Traders met krap een procent. 

Bij de kleinere fondsen won BeterBed een procent, in aanloop naar de kwartaalrapportage van morgen, terwijl het handelshuis in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten Acomo een procent verloor.

 

Geef een reactie