--- ---

VEON stapt uit Euroset joint venture

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 12 juli 2017

MegaFon neemt resterende belang over.

VEON heeft besloten om uit de Euroset joint venture met MegaFon, een Russische aanbieder van geïntegreerde digitale diensten, te stappen. Dit maakte het telecom- en internetconcern, dat sinds 4 april op Euronext Amsterdam genoteerd is, woensdag voorbeurs bekend.

Euroset is volgens VEON het grootste mobiele elektronica retailnetwerk van Rusland en is in bezit van PJSC VimpelCom, de Russische divisie van VEON, en MegaFon. 

MegaFon zal het belang van 50 procent in Euroset overnemen van VEON, waarbij geen financiële details werden verstrekt. Als gevolg zal MegaFon volledig eigenaar worden van Euroset, terwijl PJSC VimpelCom de helft van alle Euroset-winkels zal overnemen. Hierdoor verdubbelt Veon het retailnetwerk in Rusland.

MegaFon moet nog akkoord krijgen van toezichthouders om het belang van 50 procent van VEON over te mogen nemen.

Op een rood Damrak sloot het aandeel VEON dinsdag 0,3 procent lager op 3,95 euro. 

Geef een reactie