--- ---

Vakbonden cabinepersoneel Air France stemmen in met cao

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 12 juli 2017

Ook goedkeuring voor nieuwe maatschappij.

Twee vakbonden voor cabinepersoneel hebben ingestemd met een cao en afspraken voor de oprichting van een nieuwe budgetmaatschappij door Air France-KLM. Dit maakte de Franse tak van Air France-KLM woensdag nabeurs bekend zonder exacte details te geven.

Met de goedkeuring van UNAC en UNSA PNC is een meerderheid verkregen, zei Air France. Op 24 juli zal SNPNC-FO zijn leden raadplegen over de nieuwe cao en de afspraken.

De cao heeft een looptijd van vijf jaar. Ook zijn er afspraken gemaakt over de nieuwe luchtvaartmaatschappij die Air France wil starten met de projectnaam "Boost". De nieuwe maatschappij zou gaan vliegen op de minst rendabele lijnen en zou gebruik maken van cabinepersoneel die soberder arbeidsvoorwaarden genieten.

Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag 1,0 procent hoger op 12,83 euro.

Geef een reactie