--- ---

Nog altijd te veel olie opgepompt – OPEC

Redactie De Aandeelhouder - woensdag, 12 juli 2017

Vraag in 2018 lager dan aanbod.

De vraag naar olie geproduceerd door oliekartel OPEC zal in 2018 lager liggen dan de productie. Dit bleek woensdag uit het olierapport van OPEC.

Het oliekartel probeert al geruime tijd de productie te verlagen en heeft met diverse grote producenten die geen deel uitmaken van het kartel afgesproken dagelijks minder vaten olie te produceren, namelijk 1,8 miljoen vaten minder.

Voor volgend jaar verwacht OPEC dat de vraag naar olie geproduceerd door kartelleden op 32,2 miljoen vaten per dag zal liggen, 0,1 miljoen vaten minder dan de vraag in 2017. Hierbij gaat het voor 2018 uit van een mondiale economische groei van 3,4 procent.

Ook in de eerst helft van dit jaar lag de productie hoger dan deze vraag, constateerde OPEC. In juni werden er 32,6 miljoen vaten olie opgepompt door de kartelleden, een stijging van bijna 0,4 miljoen vaten, aldus bronnen die OPEC aanhaalde.

Geef een reactie