--- ---

Passagiersvervoer Lufthansa naar recordniveau

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 11 juli 2017

Op maandbasis vervoert luchtvaartmaatschappij 12 miljoen passagiers.

Lufthansa Group heeft in de eerste zes maanden van 2017 een record aantal passagiers vervoerd. Dat meldde de Duitse luchtvaartmaatschappij dinsdag.

Lufthansa vervoerde in de eerste helft van het jaar circa 60 miljoen passagiers, een stijging van 17,2 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De bezettingsgraad steeg daarbij met 2,7 procentpunt tot 79,0 procent.

Het vrachtvervoer, gerekend naar omzet per ton per kilometer, steeg in de eerste zes maanden van 2017 met 7,1 procent bij een stijging van de capaciteit met 2,9 procent, zodat de beladingsgraad met 2,7 procentpunt toenam tot 69,0 procent.

Het aantal passagiers dat Lufthansa in juni vervoerde, steeg op jaarbasis 18,0 procent tot 12,0 miljoen. De capaciteit steeg met 12,3 procent, terwijl het aantal verkochte kilometers met 15,9 procent toenam, waardoor de bezettingsgraad met 2,6 procentpunt steeg naar 82,8 procent.

Geef een reactie