--- ---

Marks & Spencer boekt hogere omzet

Redactie De Aandeelhouder - dinsdag, 11 juli 2017

Britse retailer herhaalt outlook boekjaar.

Marks & Spencer heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt. Dit bleek dinsdag tijdens de publicatie van een trading update over de eerste drie maanden van boekjaar 2017/2018.

CEO Steve Rowe zei dat het eerste kwartaal in lijn was met de verwachtingen en dat de realisatie van de vorig jaar aangekondigde doelstellingen op schema liggen.

In het eerste kwartaal, dat eindigde op 1 juli, boekte de Britse retailer een 2,7 procent hogere omzet van 2,5 miljard Britse pond.

In het Verenigd Koninkrijk steeg de omzet 2,6 procent tot circa 2,3 miljard pond, waarbij de omzet van de divisie Food 4,5 procent steeg tot 1,4 miljard pond, terwijl de omzet bij Clothing & Home 0,5 procent daalde tot 852,1 miljoen pond.

Outlook

Het concern herhaalde dinsdag zijn outlook voor het hele boekjaar. Tijdens de publicatie van zijn jaarcijfers eind mei kondigde de retailer voor het huidige boekjaar een investeringsniveau aan van 400 miljoen pond. Voor de divisie Clothing & Home wordt een krimp in winkeloppervlak voorzien van 1 tot 2 procent, terwijl voor de divisie Food een groei van ongeveer 7 procent wordt voorzien.

Het aandeel Marks & Spencer sloot maandag op een groene beurs 1,6 procent lager op 3,39 pond.

Geef een reactie